«Τα καραμανλίδικα του Φάνη»: μεζετζίδικο εν δράσει

Μόλις άνοιξε σ’ ένα νεοκλασικό στην Σωκράτους, στη Βαρβάκειο, με τη βιτρίνα του γεμάτη αλλαντικά και τυριά, και τα μαρμάρινα τραπέζια του στρωμένα με μεζεδάκια.

«Τα καραμανλίδικα του Φάνη»: μεζετζίδικο εν δράσει

Eίναι… διπλής κατεύθυνσης: σημείο πώλησης για τα πολύ αξιόλογα δραμινά αλλαντικά Sary και για άλλα πολλά επιλεγμένα προϊόντα, αλλά και «μεζετζίδικο» (έτσι το λένε οι ίδιοι), και στεγάζεται σε ένα καταπληκτικό νεοκλασικό στην Σωκράτους, με πέτρινους τοίχους, ζωγραφιστά ταβάνια και παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα. Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» απέναντι από τις φουλαριστές βιτρίνες με τα σουτζούκια, τους καβουρμάδες και τα παλαιωμένα ή καπνιστά τυριά έχουν στηθεί μαρμάρινα τραπεζάκια, όπου μπορείς να καθίσεις και να πιεις το ούζο σου τσιμπολογώντας σαρμαδάκια με πλιγούρι και παστουρμά, σαγανάκια, τηγανιές με σουτζούκι, παστουρμά με αβγό ή φασόλια, λουκάνικο καραμανλίδικο βοδινό γιαουρτλού σε πίτα και άλλα μερακλίδικα που βγάζει η κουζίνα. Την μεζεδοσυλλογή, που αναμενόμενα παίζει κατά βάση στο τερέν των αλλαντικών, την έχουν φτιάξει ο Παρασκευάς Σαρήμπογιας (βλ. Sary), η Στέλλα Σπανού και ο Φάνης Θεοδωρόπουλος (βλ. "Αραπιάν"). Σύντομα θα είναι έτοιμη και η «μυστική» μικρή πίσω αυλή. Κρυφοκοίταξα και μπορώ να σας πω ότι όντως θυμίζει παλιά Αθήνα. Απλά χρειάζεται μια κάποια διαμόρφωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.